BITÀCOLA EXPEDICIÓ ANTÀRTICA HOMEWARD BOUND 2018· DIA 5

19 de Febrer de 2018

Estret de Drake

Bon dia, opòssums! El desdejuni estarà llest en cinc minuts. Des del pont la veu de Greg ressona en les nostres cabines i ens retorna a la vida abord.


-Això es mou. Això es mou fort. Agarrada a la barana del llit intent decidir com serà el meu proper i intrèpid moviment. No sé si han estat les pastilles de la doctora, o el tran-tran amb el qual es bressola l’Ushuaia, però he dormit gairebé dotze hores de l’estirada i no em sent la cara. Vaig a esperar una mica a veure si m’espavil. És inútil, m’embravesc i baix, sortejant amb bastant poca gràcia les parets bailongas que s’obstinen a xocar-se contra mi. Desdejun amb Alice. Gairebé no parlem. No passa gens ens estem acostumant al vaixell i són les 8 del matí. Ja hi haurà temps. Obedient que sóc, seguesc les instruccions de la doctora i em prenc la segona pastilla. Puig a la meva cabina, em tomb en el llit i quan em vull adonar és l’hora de menjar.


-Quin dia gastat al ximple, vaig a dutxar-me almenys.


Uy què gesta aquesta de dutxar-se en un mar brau. Em fic a la dutxa i tinc la certesa que la meva psicomotricitat m’ha abandonat. Mentre el mar m’estomaca desistesc a intentar no bajarme el pèl. Després de diversos cops contra les parets i un conat de rebentar-me contra el sòl, desenvolup una tàctica tan infal·lible com a artesanal: Esquena i cul apretades en la cantonada, cames en angle de 45º fent topall contra la vora de la dutxa i la paret. Les mans que-donen lliures, però no convé precipitar-se a l’hora d’ensabonar-se. Cal esperar al fet que el vaixell estigui pujant l’ona per tirar-se el sabó i deixar que aquest faci efecte quan baixa. He quedat netíssima, no em torn a dutxar fins que no sortim de mar obert.


Vaig passar la resta de la tarda escrivint el meu diari amb les noies. Uxua presumia de diari minimallista, mentre Alex i jo ens obstinàvem per suplir les nostres distretes habilitats plàstiques amb entusiasme.
Mentrestant Alicia i Adriana combinaven amb gràcia colors i riure.