BITÀCOLA EXPEDICIÓ ANTÀRTICA HOMEWARD BOUND 2018· DIA 9

23 de febrer de 2018
Illa Paulet 63 ° 35′S 55 ° 47′W

Altura 75cm (30in), peso 5kg (11lb). Els pingüins Adelie van ser nomenats en honor a l’esposa de l’explorador francès Dumont d’Urville, qui va descobrir l’espècie per primera vegada en 1837.

La caca de pingüí és particularment enganxosa. Ni millor, ni pitjor que la de les gavines, però em va fer pensar que la seva viscositat era singular. Tota la nostra roba, el nostre equip estava cobert de caca. És curiós veure com després d’un temps ni tan sols ho notes. La pudor es converteix en part de la teva vida diària i fins i tot comences a gaudir-ho.

Paulet Island, és una petita illa mitjà coberta de gel, mitjà coberta de pingüins. Aquí si té sentit explicar-vos per què els pingüins sempre tenen prioritat. No pots acostar-te a ells més de 3 metres. Però, si un pingüí curioseja al teu al voltant, i tingues per segur que ho faran, has de quedar-te quieta i esperar. Quan s’avorreixi i s’allunyin pots tornar a moure’t i a fer les teves coses d’explorador normal i corrent.

Paulet té una petita cabanya, va ser construïda pels supervivents del naufragi d’una expedició sueca a bord del Antartic. En 1903 després del naufragi el capità Otto Nordenskjöld va deixar l’illa i va anar a la recerca d’ajuda a una estació “propera”. Després d’un llarg viatge i tot tipus de casualitats tornaria a Paulet per rescatar a “els seus homes”. Content pel seu assoliment faria sonar la botzina del vaixell esperant que els seus homes sortissin a donar-li la merescuda benvinguda. Però no va sortir ningú. Supòs tant enfadat com curiós baix a terra per descobrir a una vintena d’escandinaus embussats en l’entusiasme de sortir per la porta de la cabanya.