BITÀCORA EXPEDICIÓ ANTÀRTICA HOMEWARD BOUND 2018· DIA 16

2 de març de 2018

Canal Neumayer 

64° 47′ 26″ S63° 8′ 21″ W

Bon dia opòssums, el desdejuni estarà llest en 5 ‘.
Havíem canviat d’habitacions. Vaig deixar la meva cabina en primera classe amb Justine, per gaudir de la tercera classe i d’Isabel Zang ZangÉrem un blego peculiar, com eren els nostres noms. Deixem a la sort decidir qui anava a dormir en quina llitera. La meva pedra va derrotar a les seves tisores. M’havia guanyat la llitera de dalt i el seu ull de bou. M’agradava. Passem la tarda juntes caminant per la coberta, després de més d’una setmana juntes en el vaixell a penes ens coneixíem.


El dilema de base de Rothera:
10 ‘després del sopar la faculty ens va cridar per unir-nos amb ells en el saló. Volien que els ajudéssim a prendre una decisió. Anar a la Base Rothera o no?
L’estret a través de la qual hauríem de creuar cap a Rothera estava bloquejat pel gel. Això significava que hauríem de passar la nit navegant en mar obert, en un mar sense calma. Ens van demanar opinió com si en veritat tinguéssim vot. La por a marejar-se creixia en les quals havien estat sofrint fins ara i algunes llàgrimes van començar a brollar. Els qui volien anar costi el que costi, d’una banda, els qui no volien en l’altre i aquelles que no sabien o no volien opinar, totes en un llimb emocional innecessari. La discussió va continuar massa temps i va deixar a tots amb un sabor amarg en les nostres boques. El faculty ens va deixar allí, per tornar deu minuts i dir-nos que, encara que haguéssim arribat fins aquí, no anàvem a anar a Rothera.
L’habitació es va fondre a negre. Les que no volien anar van plorar en una mescla nerviosa d’alleujament i culpa. Les que sí, sentíem ràbia i frustració. La meva decepció i jo ens vam anar al llit.