BITÀCORA EXPEDICIÓ ANTÀRTICA HOMEWARD BOUND 2018· DIA 17

3 de març de 2018

El Cercle Polar Antàrtic

 

Bon dia óppossums, el desdejuni se servirà en 5 .

L’estat d’ànim seguia enrarit al començar la sessió del matí. Després de la pràctica de mindfulness (que per a mi estava començant a semblar-se massa a una oració matutina), algunes dels participants van parlar sobre com se sentien. Estàvem deixant que la por ens detingui del que podria haver estat una experiència increïble.

Ningú semblava content. Ni el capità, ni la tripulació, ni Greg. Jo tampoc.

Em vaig sentir desconnectada del grup i vaig buscar la conversa entre la tripulació. Va ser agradable parlar amb Julieta sobre com em sentia. El programa era massa paternalista i no sabia com gestionar-ho. Em van oferir mat i companyia. Per un moment, em vaig sentir millor i més segura fos del que era “l’espai segur”.

Vam ser a explorar amb les zòdiacs. Orques! El primer grup va aparèixer en el costat esquerre, 1 maco i 2 femelles. El segon va aparèixer per la dreta. No sabria dir quantes hi havia, però els dos grups es van juntar en un sol de més d’una desena. Va ser increïble. Vaig sentir l’alegria d’estar allí. En aquest moment era solament jo i les orques. Em vaig oblidar del grup i Rothera. Recolzada en la proa de la zòdiac vaig gaudir del fred en la meva cara. De fons Julieta ens explicava els secrets de l’ecosistema. Per primera vegada en dos llargs dies, em vaig sentir bé. En tornar al vaixell vaig ser a la coberta inferior, al meu amagatall.

Hi havia llenties per sopar. Odii les llenties. Fabián va veure la meva cara, em picada d’ullet un ull i em va portar pollastre del menú de la tripulació. Durant l’esmorzar, vaig parlar amb les noies de quin hauria de ser la meva estratègia per als pròxims anys.
-Enfoca’t en la ciència i la resta vindrà amb el temps.
Ni tan sols estic segura del que realment significava, però aquella gran reflexió semblava tenir senti-do llavors.

Després de l’esmorzar, Greg i el capità ens van reunir en el saló. Hi havia un canvi de plans. Ens van mostrar el pronòstic del temps i ens van dir que aniríem a Rothera durant la nit. Les condicions eren bones i valia la pena intentar-ho.